1633. babiččin švestkový závin od Farmářka


foto: Farmářka
1633. Babiččin švestkový závin

Autor: Farmářka
   Hodnocení: 0%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
375 g polohrubé mouky
4 lžíce cukru
200 ml mléka
1 vejce
100 g změklého másla
špetka soli
1,5 lžičky sušeného nebo necelá 1/2 čerstvého droždí

náplň
400 g švestek
150 g krystalového cukru
30 g másla
70 g strouhaných mandlí
2 žloutky
trocha skořice

poleva
150 g moučkového cukru
2 lžíce rumu nebo citrónové šťávy


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Všechny suroviny na těsto nasypeme do pekárny a spustíme program Těsto.
Mezitím si připravíme náplň.
V hrnci zkaramelizujeme cukr, přidáme nahrubo nakrájené švestky a necháme odpařit a obalit švestky v karamelu.
Do vychladlé směsi karamelových švestek přidáme mandle, 2 žloutky, trochu skořice a máslo.
Vychladlou náplň rozetřeme na vyválenou placku z vykynutého těsta (cca 35 x 35 cm). Zavineme a vložíme do formy na chleba, vymazané máslem a vysypané namletými mandlemi.
Necháme ještě 20 - 30 minut kynout.
Pečeme ve vyhřáté troubě při cca 180°C.
Po upečení necháme vychladnout na mřížce a ještě vlažný potřeme polevou.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: Sysina
č. 1633 babiččin švestkový závin

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.