1632. nehnětený chléb pečený v pekárně podle PearlBee


foto: PearlBee
Nehnětený pečený v pekárně
Anonym
   Hodnocení: 29%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
originál receptu / klik

překlad na www.cuketka.cz / klik:

3 hrnky hladké mouky
1 hrnek žitné chlebové mouky
(mouky celkem 700 g)
1/2 lžičky sušeného droždí
2 lžičky soli
1 lžička octa
2 lžičky kmínu
2 hrnky vody (540 g)

(hrnek 270 ml)

hladká mouka na podsypávání


Nastavení pekárny: Program Pečení


Postup:
V míse smícháme všechny suroviny, nakonec přidáme vodu a promícháme.
Přikryjeme potravinovou fólií a necháme v teple kynout 12 – 18 hodin.
Moukou poprášíme pracovní plochu (linku, dřevěný nebo silikonový vál) přendáme těsto a zaprášíme moukou.
Těsto se rozjede, je hodně "volné", pokusíme se jej několikrát přeložit přes sebe a necháme odpočívat ještě asi 15 minut vždy spojem dolů.
Bezva vychytávka: těsto dáme na moukou poprášenou potravinářskou folii, lépe se překládá!
Připravíme si utěrku, kterou zaprášíme moukou, vytvoříme bochníček, zaprášíme opět moukou a přikryjeme další utěrkou.
Necháme odpočívat cca 30 minut.

Zapneme pekárnu na program Pečení i s prázdnou nádobou bez hnětačů, víko zavřeme.
Po 10 minutách pekárnu vypneme, vyjmeme horkou formu, vložíme bochánek chleba a pekárnu zapneme na celý program Pečení.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: kolobezka1.
1632. Nehnětený z pekárny

Názory čtenářů

Drajo 30.12. 19:42  

Místo samotného kmínu dávám chlebové koření, které si míchám sama. Dávám 2 díly celého kmínu, 2 díly drceného kmínu, 2 díly drceného koriandru a necelý 1 díl drceného fenyklu. Třeba Vám tato směs také zachutná.

PearlBee 28.3. 9:18  

Damina: Já nevím, ale předehřívat s jinou nádobou je myslím na nic. U tohoto chleba je vtip právě v tom, že se těsto dává do rozpálené nádoby. :-))

gama1958 30.1. 14:06  

Tento chlebík jsem pekla již vícekrtát, ale v troubě v nahřátém hrnci. Je výborný! Děkuji za skvělý nápad použít na pečení dom. pekárnu!!!

Damina 29.12. 19:51  

I z pekárny je nehnětený chleba výborný. Já už ho pekla před 4 roky poměrně často (fotky mám v galerii). Teď už ho tolik často nepeču, ale asi se zase párkrát k němu vrátím. A po přeložení těsta na podložce jsem už nechávala kynout chleba ve formě. A pekránu jsem pak předehřívala s druhou nádobou a pak jsem prázdnou nádobu vyndala a dala do rozpálené pekárny formu s těstem.

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.