Mazanec (1225-od cinie)

Autor: Sallow - další recepty
   Hodnocení: 9%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
200 ml mléka
100 g rozpuštěného tuku
2 vejce
2 lžíce citronky
1 lžíce rumu
125 g cukru krupice
2 vanilkové cukry
špetka soli
700 g polohrubé mouky
1 sáček vanilkového pudinku
1/2 lžičky mletého badyánu
1/2 čerstvého nebo 2 lžičky sušeného droždí
čerstvé droždí zasypeme 1 lžičkou cukru a zakápneme vlažnou vodou
1 balíček rozinek - namočených do rumu nebo vody a přidáme 3 minuty před koncem hnětení




Nastavení pekárny:


Postup:
Nastavení pekárny: Program Těsto
Po vykynutí těsto zpracujeme, vytvarujeme bochánek, přendáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout pod utěrkou cca 30 minut.
Pomašlujeme rozmíchaným vejcem, nastřihneme do kříže a pečeme v předehřáté troubě na 175°C / 15 minut a poté na 150°C / 30 minut horkovzduch.
Z těsta můžeme upéct také vánočku, věnec nebo šneky, které můžeme polít citronovou polevou.

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.