Dáma.cz |Trendy|Láska a vztahy|Zdraví|Celebrity|ABC Zahrady a Bydlení|Hubnutí|Astrologie|Diskuse|Poradny|Foto|Blogy |Hry|bazárek
Autor: hekute
Hodnocení: 35%
Suroviny:
220 - 250 ml černého piva
3 lžíce olivového oleje
150 g grahamové jemné mouky
150 g pšeničné polohrubé mouky
150 g pšeničné hladké mouky
50 g pšeničných otrub
1/2 čerstvého nebo 2 lžičky sušeného droždí
na čerstvé droždí 1 lžička cukru
1,5 lžičky soli
2 lžičky kmínu
semínka na posypání
vejce na pomašlování
Nastavení pekárny: Program Těsto
Postup:
Vykynuté těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), rozdělíme na asi 10 dílů a z každého umotáme housky (viz. postupy / klik).
Dáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme 40 minut kynout.
Pak pomašlujeme vejcem a sypeme semínky.
Pečeme ve vyhřáté troubě při 200°C / 10 minut, dopékáme 15 - 20 minut při 180°C.
Hotové housky ihned přendáme z plechu na mřížku.
Jsou nadýchané a křupavé.
modrina 16.6. 14:01
Opět musím tento recept pochválit. Tentokrát jsem houstičky upekla ke grilování a měly úspěch. :)
modrina 20.2. 11:52
Grahamovou mouky nepoužívám a s hrůzou jsem zjistila, že nemám ani pšeničnou celozrnnou, kterou jsem chtěla použít. Tak jsem dala mouku na domácí chléb, jinak podle receptu. Houstičky jsou naprosto luxusní! Moc děkuju za recept.
Elevil 5.1. 22:34
tento recept si určitě zaslouží plný počet hvězdiček ;)!
Elevil 5.1. 22:31
Dala jsem jen celozrnné mouky a polohrubou pšeničnou a výsledek je vynikající! Určitě jsem nepekla naposledy. Vrch krásně křupavý a vevnitř nadýchaný :o))
tissue 21.12. 18:31
Musím recept pochválit,chuťově mi hodně připomínají kaiserky ..krásně i křupaly