1623. chléb dvou chutí od kvetka.tp


foto: kvetka.tp
chléb dvou chutí

Autor: kvetka.tp
   Hodnocení: 0%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
suroviny na slunečnicové těsto
do jedné nádoby dáme:
150 ml vody
2 lžíce oleje
1 lžička soli
150 g pšeničné polohrubé mouky
100 g pšeničné celozrnné mouky
1/2 lžičky mletého kmínu
1 lžička cukru
8 g čerstvého nebo necelá 1 lžička sušeného droždí
3 lžíce slunečnicových semínek (přidáme do těsta před koncem hnětení)

suroviny na vločkové těsto
do druhé nádoby dáme:
170 ml vody
2 lžíce oleje
1 lžička soli
150 g pšeničné polohrubé mouky
50 g pšeničné celozrnné mouky
50 g ovesných vloček
1/2 lžičky mletého kmínu
1 lžička cukru
8 g čerstvého nebo necelá 1 lžička sušeného droždí
pár kapek kuléru

na pomašlování rozšlehaný bílek
na obalení těsta trochu slunečnice a vloček
na vymazání formy tuk


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Těsta jsou vhodná pro dvouvaničkové pekárny.

Suroviny postupně vložíme do dvojité formy a zapneme program Těsto.
Z hotových vykynutých těst utvoříme dlouhé válečky, které potřeme bílkem a posypeme (vyválíme) ve slunečnici nebo vločkách.
Oba válečky položíme vedle sebe a zakroutíme dohromady.
Vložíme do vymazané formy (biskupský chlebíček), necháme ještě nakynout a pečeme ve vyhřáté troubě na 220°C kolem 15 minut. Pak stáhneme na 180°C a dopečeme.



Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře




Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.