Dáma.cz |Trendy|Láska a vztahy|Zdraví|Celebrity|ABC Zahrady a Bydlení|Hubnutí|Astrologie|Diskuse|Poradny|Foto|Blogy |Hry|bazárek
Autor: kvetka.tp
Hodnocení: 10%
Suroviny:
350 - 380 ml kefíru (zaleží na hustotě)
80 g sádla
2 lžička soli
200 g pšeničné hladké mouky
100 g pšeničné celozrnné mouky
100 g žitné tmavé chlebové mouky
100 g polohrubé mouky
1/2 lžička mletého kmínu
1 lžička červené papriky
15 g čerstvého nebo 1,5 lžičky sušeného droždí
1 lžička cukru
100 g ovesných vloček
na mašlování vejce rozšlehané s mlékem a ovesné vločky na posyp
Nastavení pekárny: Program Těsto
Postup:
Suroviny necháme v pekárně zpracovat na program Těsto.
Vločky přidáme cca 10 minut před koncem hnětení.
Vykynuté rozdělíme na dílky a utvoříme libovolné pečivo. Přendáme na plech vyložený teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem. Necháme přikryté cca 15 minut.
Pak pomašlujeme a posypeme vločkami a necháme ještě 15 - 20 minut dokynout. Pečeme v předehřáté troubě na 220°C kolem 7 minut, pak stáhneme na 180°C a dopečeme.