1612. sladké velikonoční pečivo od Želka - jidáše


foto: Želka
Sladké veľkonočné pečivo č. 1612.

Autor: Želka
   Hodnocení: 27%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
2 vejce
70 ml kefíru
100 ml vody
60 ml oleje
30 g změklého másla
1 lžička citronové kůry
1 lžička koření Voňavé pečení od Antonína
1 lžíce rumu
50 g uvařených a najemno nastrouhaných brambor
550 g polohrubé mouky
70 g cukru
2 vanilkové cukry
1/2 lžičky soli
25 g čerstvého nebo 2,5 lžičky sušeného droždí


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Každý máme kefír jiný, a proto si musíme hustotu těsta sami během hnětení ohlídat!

Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), vytvarujeme sladké pečivo, naskládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout.
Pak pomašlujeme rozšlehaným vejcem a pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova.
Hotové pečivo ihned přendáme z plechu na mřížku.

foto postup motání ptáčků / klik


foto postup motání raka / klik


Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře




Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.