1609. celozrnné housky od hekute


foto: hekute
1609 - celozrnné housky

Autor: hekute
   Hodnocení: 19%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
200 ml kefíru
100 - 150 ml vody
1 vejce
3 lžíce olivového leje
2 lžíce kuléru
50 g grahamové jemné mouky
100 g žitné hladké mouky
50 g žitné celozrnné mouky
50 g jemné mleté špaldové mouky
150 g hladké pšeničné mouky
100 g pšeničné polohrubé mouky
2 lžíce pšeničných otrub
1 lžíce slunečnicových semínek
1 lžíce dýňových semínek
2 lžíce hotové bramborové kaše
1/2 čerstvého nebo 2 lžičky sušeného droždí
1 lžička medu (cukru)
sůl
fenykl, anýz, kmín - vše drcené


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Vykynuté těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), rozdělíme na 13 dílů a z každého umotáme housky (viz. postupy / klik).
Dáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme 20 - 30 minut kynout.
Pak pomašlujeme mlékem a sypeme kmínem, semínky, solí apod.
Pečeme ve vyhřáté troubě při 200°C / 15 minut, dopékáme 10 - 15 minut při 180°C.
Hotové housky ihned přendáme z plechu na mřížku.

Těsta bylo asi 1,10 kg a housek 13 ks asi po 80 g.

fotopostup jak na housky / klik


Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: hekute
1609 - celozrnné housky

foto: hekute
1609 - celozrnné housky

foto: hekute
1609 - celozrnné housky

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.