1606. celozrnné dalamánky od ojunka


foto: ojunka
1606.celozrnné dalamánky

Autor: ojunka
   Hodnocení: 18%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
150 g bílého jogurtu
230 ml vody
2 lžíce oleje
2 lžičky soli
2 lžíce hustého kvásku (recept č. 98)
2 lžičky drceného kmínu
200 g pšeničné celozrnné mouky
100 g žitné chlebové mouky
150 g chlebové hladké mouky
100 g hladké mouky
2 lžíce ovesných vloček
2 lžíce otrub
1 lžíce Solamylu (bramborový škrob) nebo Maizena, Gustin, RUF, ... (kukuřičný škrob)
1/2 čerstvého nebo 2 lžičky sušeného droždí
špetka cukru na čerstvé droždí


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Každý máme kvásek jiný, a proto si musíme hustotu těsta sami během hnětení ohlídat!

Po vykynutí těsto propracujeme na otrubami poprášené ploše nebo na silikonovém vále, rozdělíme na 10 - 12 dílů, vytvarujeme do bulek a opět oválíme v otrubách.
Naskládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem, zploštíme a necháme kynout pod utěrkou 30 - 40 minut.
Pak nařízneme, orosíme a dáme péct do vyhřáté trouby.
Pečeme při cca 190°C / 30 minut.
Hotové pečivo ihned sundáme z plechu na mřížku.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: ojunka
1606. Celozrnné dalamánky

foto: Želka
1606.

foto: budulinka2
1606. Celozrnné dalamánky od ojunka

foto: budulinka2
1606. Celozrnné dalamánky od ojunka

Názory čtenářů

budulinka2 18.4. 18:55  

Přidala jsem hvězdičku - jsou mooooc dobré. Díky za recept!!!

Želka 5.8. 9:06  

Výborné!

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.