1596. bagety s olivami od kvetka.tp


foto: kvetka.tp
bagety s olivami

Autor: kvetka.tp
   Hodnocení: 0%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
320 ml vody
300 g hladké mouky
100 g žitné mouky
100 g žitné celozrnné mouky
2 lžičky soli
1 lžička cukru
10 g čerstvého droždí
20 kousků pokrájených černých oliv
1 menší pálivá paprička
1 lžíce ochuceného bylinkového oleje


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Nejprve si připravíme pěnový kvásek.
Do mísy dáme 200 g hladké mouky, rozdrobíme celou dávku droždí a přilijeme všechnu vodu. Hodně prošleháme, až se začnou tvořit bublinky, přibližně 1,5 - 2 minuty.
Zbytky mouky s cukrem promícháme. Napěněný kvásek vlijeme do pekárny a celý povrch trochu zasypeme moučnou směsí.
Pekárnu zavřeme a kvásek necháme vzejít, čím déle, tím bude mít pečivo lepší chuť, v pekárně ho můžeme nechat až čtyři hodiny.
Do vzešlého kvásku vsypeme zbytek moučné směsi a zapneme program Těsto.
Po pěti minutovém promíchání po troškách přisypeme sůl, po dalších deseti přidáme olej a před koncem hnětení pokrájené a dobře osušené olivy, kdo chce může ještě přidat drobně posekanou feferonku.
Z vykynutého těsta utvoříme čtyři bagety, necháme nakynout, pomašlujeme mlékem a pečeme v předehřáté troubě na 190°C kolem 20 minut.

Poznámka:
Hodně kupuji sušená rajčata a plněné papričky, nakládané v oleji se spoustou bylinek.
Olej potom používám na dochucení pečiva, kterému dává příjemnou chuť a vůni.



Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře




Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.