1587. vykutálený chlebík s konopnými semínky od ijazuzi


foto:
Chléb pokličkový s konopnými semínky

Autor: ijazuzi
   Hodnocení: 0%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
400 ml vody
240 g špaldové celozrnné BIO mouky
220 g žitné chlebové hladké mouky
180 g pšeničné hladké mouky T602
2 velké lžíce zlatého nebo tmavého lnu
2 velké lžíce konopných semínek (Countrylife) - krásně křupou a jsou bez psychotropních účinků!!!
1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí
2 lžičky cukru
2,5 lžičky soli


Nastavení pekárny: Program Základní / stupeň propečení kůrky Střední / velikost Velký


Postup:

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře




Pokud se chcete vyhrát a mít chlebík hezky vykutálený, zkuste to pod pokličkou. Ten na obrázku je v pekárně jen zamíchaný, kynul mimo pekárny. Po vykynutí byl překlopený do ohnivzdorné keramické nádoby a následně pečený ve vyhřáté troubě 15 minut zakrytý pokličkou a pak 15 minut bez pokličky na křupavou kůrku. Tento trik jsem vyzkoušela proto, že v staré troubě (plynová mora) vše hořelo a chlebík jsem spálit nechtěla. Na internetu jsem našla zmínku o pečení pod pokličkou, zakoupila jsem uzavíratelnou nádobu s tlustou stěnou a vše se povedlo na jedničku bez připálení.

Názory čtenářů

PanDeRass 16.8. 21:44  

Náš ze všech zde psaných receptů nejčastěji dělaný chlebík. Je to úplný TOP..

Ringana 13.2. 20:49  

vypadá velice hezky

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.