1579. zelné šneky nebo plněné pečivo od kvetka.tp


foto: kvetka.tp
zelné šneky

Autor: kvetka.tp
   Hodnocení: 13%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
230 ml vlažné vody
1 lžička medu
1,5 lžičky soli
1 lžička Podravky na italské speciality (v receptu pouze Podravka) nebo chlebového koření
300 g hladké mouky
100 g žitné celozrnné mouky
20 g čerstvého nebo 2 lžičky sušeného droždí

náplň:
uvaříme si zelí tak, jak kdo má rád, do kterého ještě vmícháme rozškvařenou slaninu


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Vykynuté těsto rozválíme, naplníme zelím, ze kterého ještě odstraníme přebytečnou šťávu.
Těsto zarolujeme do závinu, nakrájíme na plátky asi 2 cm vysoké a dáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem znovu vykynout.
Po 30 - 40 minutách pomašlujeme rozšlehaným vejcem a dáme do vyhřáté trouby na 200°C, hned stáhneme na 180°C a upečeme dozlatova.

Zelím můžeme plnit i rohlíčky nebo z těsta udělat jen běžné pečivo.



Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: kvetka.tp
zelné rohlíčky

foto: kvetka.tp
pečivo

Názory čtenářů

janky 9.4. 14:01  

Byly výborné! Děkuji za recept.

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.