Dáma.cz |Trendy|Láska a vztahy|Zdraví|Celebrity|ABC Zahrady a Bydlení|Hubnutí|Astrologie|Diskuse|Poradny|Foto|Blogy |Hry|bazárek
Autor: Tallu
Hodnocení: 7%
Suroviny:
1.fáze:
80 g vlažného mléka
1 střední vejce
20 g medu
150 g hladké mouky
1/2 čerstvého nebo 2 lžičky sušeného droždí
vše dáme do pekárny, necháme asi 10 minut umíchat, pekárnu vypneme a necháme 30 - 40 minut kynout
2.fáze:
70 g mléka
100 g rozehřátého másla
1 vejce
špetka soli
60 g třtinového cukru (nebo krystalového)
1 lžička voňavého pečení s vanilkou (není nutné)
1,5 lžičky citronové kůry
můžeme přidat 2 lžičky vanilkové nebo rumové esence
vše přidáme k první fázi a spustíme program Sladký / barva Světlá
Nastavení pekárny: Program Sladký / stupeň propečení kůrky Světlý
Postup:
Buď můžeme nechat takhle, nebo můžeme dovnitř ještě dát náplně dle naší chuti, já jsem si dávku rozdělila na polovinu do dvojvaničky a udělala jsem každou jinak ochucenou.
1 brioche:
se surovinami druhé fáze hned přidáme
25 g rumu
25 g mletých ořechů
1 vrchovatou čajovou lžičku hořkého kakaa
2 brioche:
po zaznění signálu přidáme
rozinky namočené v rumu a
kandovanou citrusovou kůru