1572. nadýchaná brioche od Tallu


foto: Tallu
1572.nadýchaná brioche

Autor: Tallu
   Hodnocení: 7%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
1.fáze:
80 g vlažného mléka
1 střední vejce
20 g medu
150 g hladké mouky

1/2 čerstvého nebo 2 lžičky sušeného droždí
vše dáme do pekárny, necháme asi 10 minut umíchat, pekárnu vypneme a necháme 30 - 40 minut kynout

2.fáze:
70 g mléka
100 g rozehřátého másla
1 vejce
špetka soli
60 g třtinového cukru (nebo krystalového)
1 lžička voňavého pečení s vanilkou (není nutné)
1,5 lžičky citronové kůry
můžeme přidat 2 lžičky vanilkové nebo rumové esence

vše přidáme k první fázi a spustíme program Sladký / barva Světlá


Nastavení pekárny: Program Sladký / stupeň propečení kůrky Světlý


Postup:
Buď můžeme nechat takhle, nebo můžeme dovnitř ještě dát náplně dle naší chuti, já jsem si dávku rozdělila na polovinu do dvojvaničky a udělala jsem každou jinak ochucenou.

1 brioche:
se surovinami druhé fáze hned přidáme
25 g rumu
25 g mletých ořechů
1 vrchovatou čajovou lžičku hořkého kakaa

2 brioche:
po zaznění signálu přidáme
rozinky namočené v rumu a
kandovanou citrusovou kůru

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře




Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.