1568. bílý pšeničný chleba z remosky od kvetka.tp


foto: kvetka.tp
bílý pšeničný chleba z remosky

Autor: kvetka.tp
   Hodnocení: 3%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
200 ml vody
4 lžíce kvásku (recept č. 98)
1 lžíce oleje
150 g pšeničné chlebové mouky
1,5 lžičky soli
150 g celozrnné pšeničné mouky
1,5 lžičky chlebového koření
1/2 čerstvého nebo 2 lžičky sušeného droždí
1 lžička cukru


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Suroviny dáme v pořadí do pekárny a necháme zpracovat a vykynout na program Těsto.
Hotové vyndáme, propracujeme, vytvoříme bochníček, který oválíme v mouce a dáme kynout do ošatky nebo přímo remosky vyložené pečícím papírem.
Pečeme cca 45 minut.

Pokud necháme chleba kynout v ošatce, přikryjeme jí pečícím papírem a překlopíme nádobou z remosky.
Když je chleba nakynutý, opatrně nádobu s ošatkou sesuneme ke kraji stolu, ze spodu přidržíme ošatku a pomalu přetočíme.

Je to dávka jen malý chleba.



Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře




Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.