Dáma.cz |Trendy|Láska a vztahy|Zdraví|Celebrity|ABC Zahrady a Bydlení|Hubnutí|Astrologie|Diskuse|Poradny|Foto|Blogy |Hry|bazárek
Autor: Svetluska78
Hodnocení: 0%
Suroviny:
80 g povoleného másla
200 ml mléka
0,25 g šafránu (rozdrtit!)
150 g krupicového cukru
1 vejce
450 - 500 g hladké mouky
špetka soli
1/2 čerstvého droždí
rozinky na ozdobení
Nastavení pekárny: Program Těsto
Postup:
lussekatt, lussebulle, lussekuse, saffranskuse - sladké švédské pečivo k oslavě svátku sv. Lucie 13.12.
V tomto receptu je základem právě šafrán, hodně obarví těsto, bochánky jsou uvnitř krásně žluté, chuť je příjemně medová.
Samotný šafrán je lehce nahořklý.
Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat) a rozdělíme na 18 - 20 dílů.
Z každého uválíme pramínek, stočíme do tvaru "S" nebo "8", do stočených konců píchneme rozinku a naskládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout.
Pak pomašlujeme žloutkem s míchaným s trochou mléka a pečeme ve vyhřáté troubě.
Hotové pečivo ihned přendáme z plechu na mřížku.