1561. celokváskové chlebíky do dvojčat od Tallu


foto: Tallu
1561. Celokváskové chlebíky do dvojčat

Autor: Tallu
   Hodnocení: 7%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
Kvásek:
odebráno
45 g kvásku a dokrmeno
120 g vody a
120 g žitné chlebové mouky
a nechat rozkvasit

dokrmeno 70 g vody a
70 g pšeničné chlebové mouky
a nechat rozkvasit

1) celokváskový chléb s pohankovou moukou
105 g vody
10 g olivového oleje
5 g soli
7 g třtinového cukru
115 g pšeničné chlebové mouky
70 g žitné chlebové mouky
60 g pohankové mouky
210 g kvásku
25 g slunečnicových semínek

2) celokváskový chléb s moukou z červené pšenice
105 g vody
6 g soli
8 g kmínu
10 g medu
50 g nastrouhané uvařené brambory
110 g pšeničné chlebové mouky
75 g pšeničné celozrnné mouky plnohodnotné
60 g mouky z červené pšenice
210 g kvásku


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Nechat uhnětat těsto, pekárnu vypnout a nechat 30 minut oddychnout.
Potom těsto vyndat, lehce vytvarovat, vyndat z pekárny hnětače a těsto tam vrátit, uhladit a nechat v zavřené pekárně kynout, doba dle kvásku a teploty, na lince 2,5 - 4 hodiny, dokud není nakynuto. Potom zapnout hodinu pečení.

Těsto nebude nelepivá koule, bude držet tvar, ale bude stále trochu lepit, ale díky tomu není těsto hutné a má krásná očka. Díky bramboře je možné že budeme muset přidat trošičku mouky, ale nezahutnit!

Pokud chceme péct mimo pekárnu, v troubě, tak zvýšíme hydrataci na 65% to je 114 g vody nebo případně na 70% to je 122 g vody.

Zajimavé články / klik ke kvásku od kolobezka1.


Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře




Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.