1554. 60% celozrnný chléb od a pro ovčí.babička - kolobezka1.


foto: kolobezka1.
1554. 60% celozrnný od a pro ovci.babicka

Autor: kolobezka1.
   Hodnocení: 0%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
500 g mouky (200 g celozrnné pšeničné + 100 g celozrnné žitné + 100 g chlebové žitné + 100 g pšeničné bílé hladké mouky)
350 g vody
8 g čerstvého droždí
10 g cukru (2 lžičky)
1 lžička soli
kmín
chlebové koření


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Přibližně 8 hodin předem připravit poolish z 150 g celozrnné mouky, 150 g vody a 2 g droždí.
Těsto kynulo přes noc v lednici.

I přes 60% celozrnné mouky je chlebík lehký a nadýchaný.

Jak na ošatkový chléb / klik


Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: kolobezka1.
1554. 60% celozrnný od a pro ovci.babicka

foto: kolobezka1.
Od Ovčí.Babičky - poupravený

foto: kolobezka1.
Od Ovčí.Babičky - poupravený

Názory čtenářů

modrina 2.1. 13:34  

Pekla jsem dvakrát, ale ani jednou se mi nezadařilo zcela dodržet recept. Poprvé jsem postupovala přesně podle receptu, ale výsledkem bylo velmi řídké těsto, s nímž si pekárna neporadila, takže dosypávala poměrně hodně mouky.Podruhé jsem dala tekutin daleko méně a část jsem nahradila podmáslím. V obou případech byl chleba velmi dobrý, takže ho rozhodně upeču častěji, ale s takovou spoustou tekutiny se mi to asi nepodaří.

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.