1552. celokvásková chala od kolobezka1.


foto: kolobezka1.
1552. Kvásková Chala

Autor: kolobezka1.
   Hodnocení: 0%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
200 g hustého pšeničného kvásku (60% hydratace)
60 g vody
3 lžíce mletých lněných semínek + 140 g vody = našlehat
200 g pšeničné bílé + 200 g jemné pšeničné celozrnné mouky
60 g tuku
60 g cukru
1 lžička soli
50 g rozinek

na potření:
1 minutu povařit Maizenu (1/4 lžičky) ve 60 g vody, vychladnout, potřít a posypat mákem.


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Toto je upravená zdravější verze původního receptu z knihy A Blessing of Bread, který byl uveden na pekařském fóru TFL
V původní verzi jsou místo lněných semínek s vodou a také na potření vejce.
Upletená Chala kyne podle teploty 3 - 5 hodin.

V původní verzi jsou místo lněných semínek s vodou a také na potření vejce. Upletená Chala kyne podle teploty 3 - 5 hodin.)

Poznámka:
kdo rád hodně sladké, tak zvýšit množství cukru třeba až na 80 g
Na potření:
potřít mlékem nebo vejcem a posypat mákem.
Jako rostlinnou alternativu lze vyzkoušet mašlování z Maizeny (1/4 lžičky), kterou 1 minutu povaříme ve 60 g vody a necháme vychladnout.

Zajimavé články / klik ke kvásku od kolobezka1.


Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.