1548. bochánky kynuté, vařené v páře od hekute


foto: hekute
1548 - Bochánky kynuté, vařené v páře

Autor: hekute
   Hodnocení: 29%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
250 ml vody
40 g čerstvého droždí
500 g hladké mouky

olej na potření těsta
pepř
sůl
případně mletý kmín nebo ořechy


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Droždí a vlažnou vodu smícháme, nalijeme do pekárny, přidáme mouku, necháme promíchat a vykynout na program Těsto.
Vykynuté těsto rozdělíme na čtyři bochánky, které rozválíme na obdélník, potřeme olejem, posypeme jemně solí a mletým pepřem / případně mletým kmínem nebo strouhanými ořechy - já použila na sůl i pepř ruční mlýnek.
Obdélník pevně zavineme do roládky, tu následně nakrájíme na špalíčky asi 3 - 4 cm a vždy po dvou špalíčcích klademe na sebe.
Uprostřed zmáčkneme držadlem vařečky, aby se okraje rozvinuly.
Vaříme na páře nebo v parním hrnci asi 10 minut - dle velikosti, případně o pár minut déle.
Bochánky po uvaření musí být lehoučké a kypré.
Podáváme k masitým jídlům s omáčkou.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: hekute
Kynuté bochánky s mletým masem

foto: budulinka2
1548. Kynuté bochánky vařené na páře

foto: alikvap
1548 kynuté bochánky od hekute+vepřo zelo

Názory čtenářů

alikvap 10.4. 12:28  

tak jsem je dnes taky vyzkoušela a jsou dobré!

budulinka2 3.4. 12:52  

Vzhledově se mi sice bochánky nepodařily tak, jako autorce receptu, ale chuťově byly výborné.
Před smotáním jsem sypala solí a drceným kmínem.
Děkuji za dobrý nápad.

helena.dr 31.3. 12:57  

Tak mám hotovou první várku.Pářím v mikrovlnce v napařováku.Výsledek je nic moc,ale to je asi hlavně tím,že jsem neměla čerstvé droždí,ale sušené a pak to,že nemám parní hrnec.

helena.dr 31.3. 12:08  

Právě kynou v pekárně.Pak písnu,jak to dopadlo.Vypadá to skvěle.

Geve 30.3. 22:58  

Opravdu vypadaji nadherne a chutne. Vyzkousim take

iva 12.2. 19:35  

je to čínský recept,jen oni tam nedávají dovnitř nic mimo soli.v čínské restauraci je podávají k jídlu-aspoň v té mojí oblíbené.

ANNEA 3.1. 14:02  

Ďakujem za inšpiráciu. Vyskúšala som: nielen že na tanieri vyzerajú úžasne, ale aj chutia.

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.