1537. pšenično žitný chléb z litinového hrnce od kvetka.tp


foto: kvetka.tp
pšenično žitný

Autor: kvetka.tp
   Hodnocení: 0%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
na první těsto:
200 ml vody
150 g hladké mouky Zlatka
50 g žitné mouky
10 g čerstvého droždí
1 lžička cukru

na druhé těsto:
200 ml vody
2 lžičky soli
1 lžíci octa
150 g hladké chlebové mouky
100 g žitné mouky
100 g mouky na domácí chléb
2 lžičky kmínu
10 g čerstvého droždí


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Všechny suroviny na první těsto dáme do pekárny, necháme promíchat a vypneme.
Můžeme pokračovat až za několik hodin.
Těstíčko několikrát vzejde a zase spadne.
Připravila jsem si na chleba ráno, po obědě přidala ostatní suroviny a nechala dojít program na těsto až do konce.
Vykynuté propracujeme a protože je těsto volnější pomoučíme si vál. Dobře uzavřeme, poprášíme žitnou moukou a vložíme do litinového hrnce vyloženým pečícím papírem.
Necháme pod poklicí kynout cca 45 minut.
Pečeme přikrytý po celou dobu ve vyhřáté troubě na 220°C 15 minut, pak stáhneme na 180°C a dopečeme.
Pekla jsem celkem 50 minut.

pečení chleba v litině, smaltu, skle, simaxu apod. / klik





Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře




Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.