1529. jemný mléčný chleba od kvetka.tp


foto: kvetka.tp
jemný mléčný chleba

Autor: kvetka.tp
   Hodnocení: 0%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
na první těsto:
400 ml kvásku (recept č. 98)
1 lžička Sladěnky
6 g čerstvého droždí
50 g žitné celozrnné mouky
50 ml vlažné vody

na druhé těsto:
200 ml mléka
50 ml rozpuštěného másla
200 g mouky na domácí chléb
200 g hladké mouky
2 lžičky soli
150 g polohrubé výběrové mouky
1,5 lžičky drceného kmínu


Nastavení pekárny: Program Základní / stupeň propečení kůrky Střední / velikost Střední


Postup:
Do pekárny dáme suroviny na první těsto, pekárnu pustíme na 3 minuty a necháme vše promíchat.
Zapneme na 1/2 minuty pečení, aby se pekárna ohřála, a necháme na jednu hodinu těsto pracovat.
Po hodině přidáme ostatní suroviny a zapneme program Základní.
Těsto krásně nakynulo.

Chleba je bělejší a má jemnější chuť. Přesto, že je v něm většina pšeničné mouky, není chlebík vůbec "buchtovatý".
Je dobrý s marmeládou, k různým pomazánkám.



Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře




Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.