1528. kynutý knedlík se smaženým hráškem od kvetka.tp

Autor: kvetka.tp
   Hodnocení: 10%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
250 ml vody
1 vejce
1 lžíce másla
500 g hrubé mouky
1,5 lžičky soli
1/4 čerstvého nebo 1 lžička sušeného droždí
1 kelímek smaženého hrášku


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Hrášek přidáme ke konci hnětení.

Soukromé stránky Pečení s Květkou


Po vykynutí propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), rozdělíme na 3 díly, vytvoříme šišky a necháme ještě cca 10 minut pod utěrkou kynout.

Vaříme nad parou:
do kastrolu dáme asi do půlky vodu. Přes to dáme vykroucenou vlhkou utěrku a připevníme ji gumou. Založíme dobře okraje, ať nevyhoříme:-).
Až voda začne vařit, položíme na utěrku knedlíky, přiklopíme velkou mísou nebo druhým kastrolem a vaříme 15 minut. Napařené knedlíky několikrát propícháme.

Vaříme ve vodě:
knedlíky vložíme do vroucí osolené vody, vaříme 15 minut - po půlce vření otočíme. Uvařené knedlíky několikrát propícháme.

Paříme v napařovacím hrnci:
těsto rozdělíme podle velikosti hrnce na 3 - 4 díly, záleží, jak máte velký napařovací hrnec. Knedlíky vypracujeme do válečků a necháme přikryté utěrkou cca 10 minut kynout. Pak opatrně olejem pomaštěnýma rukama, vložíme do napařovacího hrnce, kde jsme vymazali olejem jednotlivá patra nebo vyložili pečícím papírem. Zapneme časovač na 15 minut. Napařovací hrnec vydá signál po ukončení. Napařené knedlíky několikrát propícháme a pomašlujeme rozpuštěným máslem nebo olejem ze všech stran.

Hotové knedlíky se krájí nejlépe kráječem na knedlíky nebo režnou nití.



Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře




Názory čtenářů

Ankamamka 30.3. 9:52  

no tak ten mě mile překvapil a jdu hned zkusit udělat,pak podám další info ;-)

Anndy 25.1. 7:45  

EsterE - můžeš všechno :-) zkus a uvidíš

EsterE 24.1. 21:17  

Anndy, diky za bleskovou odpoved, ale neziji v CR a proto se ptam, co je to ten smazeny hrasek, jestli si to muzu udelat sama ;)

Anndy 30.12. 14:49  

EsterE - je to přímo koupený kelímek smaženého hrášku

EsterE 30.12. 0:03  

To bych chtela vyzkouset, ale mam dotaz - v receptu je rec o klasickem zelenem hrasku, ktery se usmazi nebo mate v Cesku nejakou surovinu, kterou tak nazyvate? Podle fotografie bych nerekla, ze to je klasicky hrasek, ale pro jistotu se ptam :)

Boza13 4.12. 11:23  

Moc moc dobrý!!!

StreLenka 16.11. 15:53  

super nápad s tím hráškem

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.