1510. domácí marcipán s fondánem od itty


foto: itty
Domácí marcipán s fondánem č.1510

Autor: itty
   Hodnocení: 5%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
400 g sušeného polotučného mléka
400 g moučkového cukru
400 g fondánu (např. z Makra)
100 g glukózy nebo kukuřičného nebo pšeničného sirupu
60 g tuku Omega (100% tuk)
60 g vody
mandlová tresť (cca celá lahvička, aby marcipán měl výraznou mandlovou chuť)


Nastavení pekárny: Program Rychlý


Postup:
Glukózu s fondánem a tukem trochu nahřejeme v mikrovlnné troubě.
Sypké přísady opravdu pečlivě prosijeme na vál.
Nahřátou hmotu zapracujeme do sypkých hmot s trochou vody.
S vodou opravdu opatrně, po troškách!!!
Zapracujeme v hmotu, pokud je málo pružná - praskavá, namočíme si ruce vodou a pracujeme a hňácáme tak dlouho, až je marcipán pružný a dá se s ním hezky dělat.

Pokud použijeme pekárnu, pak dáme nejdříve nahřáté suroviny z mikrovlnné trouby, pak prosátý cukr, mléko a opatrně vodu.
Jak se začne tvořit hmota, doporučuji vyndat a dopracovat ručně, abyste poznali správné množství vody.

Poznámka:
lze uchovávat zabalený ve fólii a mikrotenu v lednici až měsíc.
Při ztuhnutí krátce cca 20 sekund, nahřát v mikrovlnce a znova zpracovat, popřípadě si namočit ruce ve vodě a zpracovat ho znova ve vláčnou pružnou hmotu.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: Tallu
Marcipánové zdobení - motýlkové

foto: tissue
marcipán č. 1510

foto: tissue
můj další dortík s marcipánem č. 1510

Názory čtenářů

hekute 5.3. 14:49  

Jo tenhle marcipán znám - je to marcipán dle p.Pelikána tady

Tallu 9.12. 16:20  

naprosto vynikající marcipán :) rozhoně doporučuji všem a autorce moc moc děkuji!

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.