1479. plněné chlebové bulky od Tallu


foto: Tallu
1479.Plněné chlebové bulky

Autor: Tallu
   Hodnocení: 26%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
330 ml mléka
50 g sádla
2 lžičky soli
1 lžička drceného kmínu
1 lžička chlebového koření
2 lžíce bramborové kaše v prášku
200 g kamutové mouky (můžeme nahradit 100 g špaldové a 100 g pšeničné chlebové mouky)
100 g žitné chlebové mouky
200 g pšeničné chlebové mouky
1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí
1 lžička cukru na droždí

náplň:
nakrájená šunka, Herkules, tvrdý sýr, bylinky, trošku kečupu.
Nebo můžeme plnit zelnou náplní (např. recept č.513) anebo čímkoliv dle vlastní chuti a fantazie, klidně můžeme nechat i neplněné.


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále, rozdělíme na 22 dílů a každý rozválíme. Naplníme a pořádně uzavřeme, vytvarujeme bulky.
Naskládáme od středu do tvaru kytičky na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout pod utěrkou 40 minut.
Pak pomašlujeme rozšlehaným vejcem a střídavě posypeme asi 7 druhy semínek, bylinek a podobně.
Pečeme ve vyhřáté troubě při cca 180°C / 20 - 25 minut.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: zulan
1479 plněné chlebové bulky od Tallu

foto: PavelX
1479.plněné chlebové bulky od Tallu

foto: ddidi
č.1479 Plněné chlebové bulky od Tallu

foto: olahr
1479 plněné chlebové bulky

foto: teki
1479.plněné chlebové bulky od Tallu

Názory čtenářů

Tallu 27.2. 11:25  

ivulka6: ja davam bulky vzdy kousek od sebe, oni kynutim a peceni se k sobe takhle krasne dokynou a jsou i krasne pak od sebe odtrhavat

ddidi 6.2. 17:46  

suhlasím zzulan,je to tak dobré, že se to nedá popsat,lehounké nadýchané těstíčko, plnila jsem zelnou nápní z hlávkového zelí a kouskem uzeného kolínka,úžasné,úžasné a zase úžasné.

ivulka6 6.2. 17:33  

vypadá to dobre, bulky se na sebe nenalepí?

zulan 10.8. 17:53  

To je něco tak dobrého,nemám slov-zkuste.Výborné těsto!!

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.