Dáma.cz |Trendy|Láska a vztahy|Zdraví|Celebrity|ABC Zahrady a Bydlení|Hubnutí|Astrologie|Diskuse|Poradny|Foto|Blogy |Hry|bazárek
Autor: itty
Hodnocení: 34%
Suroviny:
250 ml mléka
2 žloutky
60 g sádla, na kterém osmažíme 1 větší cibuli
1 lžička soli
1 lžička cukru
500 g polohrubé mouky
20 g čerstvého nebo lžička sušeného droždí
vejce na pomašlování
hrubá sůl a mák na posypání
Nastavení pekárny: Program Těsto
Postup:
Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), umotáme housky (viz. postupy), naskládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout pod utěrkou 30 - 40 minut.
Pak pomašlujeme vejcem, posypeme hrubou solí a mákem a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 180°C / 15 - 20 minut.
Hotové pletýnky ihned přendáme z plechu na mřížku.
budulinka2 26.1. 12:42
S těstem se nádherně pracovalo, vůbec jsem nepodsypávala. Místo dvou žloutků jsem dala celé vajíčko a mašlovala jsem jen mlékem. Jituš díky za recept, jdu přidat hvězdičku
Hejenka 26.7. 15:25
Velice dobré těsto, vynikající chuť housek. U nás doma nejoblíbenější. Cibulku jsem měla smaženou sušenou, tak jsem dala sádlo zvlášť. Poměr zachovala.
Želka 17.1. 10:14
Výborné!!!!
lemulka 3.1. 7:10
Včera jsem je zkoušela - jsou luxusní, děkuji za další perfektní receptík.
zulan 19.10. 12:25
s těstem se krásně pracuje,díky cibulce nejen krásně voní,ale i chutnají.Děkuji tímto autorce za recept.