1472. slunečnicový zdravější bochníček od Tallu


foto: Tallu
1472.Slunečnicový zdravější bochníček

Autor: Tallu
   Hodnocení: 62%   klikni pro ohodnoceni


Suroviny:
150 ml mléka
35 ml vody
2 lžíce oleje
1 lžička octa
1 lžička drceného kmínu
1 lžička soli
75 g žitné chlebové mouky
50 g celozrnné mouky z červené pšenice
175 g liva mouky (pokud nemáme tak hladké mouky)
větší 1/2 lžičky sušeného droždí nebo větší 1/8 čerstvého droždí + 1/2 lžičky cukru
3 lžíce slunečnicových semínek do těsta a další slunečnicová semínka na obalení bochníčku


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Těsto je po vykynutí krásná nelepivá koule, kterou nemusíme podsypávat, propracujeme a vytvarujeme kulatý bochníček, který krásně drží tvar a nerozjíždí se, mokrýma rukama navlhčíme a obalíme ve slunečnicových semínkách, pořádně zamačkáme a necháme volně na plechu či v malé nevysypané ošatce kynout, poté upečeme.

Jak na ošatkový chléb / klik


Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: zulan
1472 slunečnicový zdravější bochníček od Tallu

foto: budulinka2
1472. Slunečnicový zdravější bochník

foto: minja
č.1472 slunečnicový zdravější bochníček od Tallu

foto: Aida01
1472 od Tallu

foto: JarkaS
1472 Slunečnicový zdravější bochníček

foto: Ivkalbc
1472. slunečnicový bochníček

foto: Hejenka
1472. slunečnicový zdravější bochníček od Tallu

foto: smarjorie
1472. slunečnicový zdravější bochníček od Tallu

foto: itty
slunečnicový chléb od Tallu č.1472

foto: minja
č.1472.slunečnicový zdravější bochníček od Tallu

foto: Hejenka
1472.slunečnicový zdravější od Tallu

foto: Kuchařík
1472.slunečnicový chlebík

foto: lenkacho
1472.slunečnicový zdravější bochníček od Tallu

foto: petiti
1472. slunečnicový bochníček od Tallu

foto: Jajík
1472.slunečnicový zdravější bochníček od Tallu

foto: MartinaP.
1472.slunečnicový zdravější bochníček od Tallu

foto: alus.s
1472.slunečnicový zdravější bochníček od Tallu

Názory čtenářů

alus.s 13.1. 14:25  

výborný chlebík, opravdu vyzkoušejte, pekla jsem z dvojité dávky v ŘH 15 min při 200°C pak hodinku při 180°C, vody jsem dala jen 40 ml + 2 lžíce kvásku, místo červ. pšenice pšeničnou celozrnnou. Určitě budu péct častěji :-)

MartinaP. 7.9. 12:25  

Moc děkuji za výborný receptík...Chlebík jsme pekli už dvakrát - jsednou z normální dávky a podruhé z dvojité dávky. Je naprosto úžasný a určitě se k němu budeme často vracet... Opravdu moc nám chutnal.

Tallu 6.8. 11:35  

finetta: nepotirala jsem, jen vlhkyma rukama bochnicek navlhcila, obalila ve slunecnici a nechala dokynout a pak upekla beznym zpusobem jako vsechny chlebiky, to co pises je spravne, ale ona kazda trouba pece jinak, tak si to clovek musi vychytat

finetta 2.8. 13:40  

tallu, prosím tě, čím jsi chleba potírala, že je tak krásný? a jak ho pečeš? já nejdřív tak 15 min na 200°C, pak 30 min na 180°C a pak posledních 15 min na 200°C, ale nikdy nemám tak nádhernou kůrčičku.

JarkaS 9.7. 10:12  

úžasný chleba, peču už po několikáté, tentokrát jsem přidala lžíci kvásku a větší množství slunečnice

itty 6.7. 21:10  

opravdu výborný chlebík, budu dělat častěji

Aida01 2.7. 23:59  

Výborný, dělala jsem z dvojité dávky a pekla v ŘH.

budulinka2 2.7. 14:06  

I já jsem udělala z dvojité dávky. Přidala jsem jednu PL kvásku. Chlebík je opravdu moc dobrý.

zulan 1.7. 11:54  

Dělala jsem z dvojité dávky.Moc chutný-doporučuji zkusit.

Tallu 1.7. 11:46  

pokud nemate mouku z cervene psenice, tak muzete pouzit klasickou psenicnou celozrnou mouku :)

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.