1470. chlebánky od Tallu


foto: Tallu
1470.Chlebánky

Autor: Tallu
   Hodnocení: 35%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
250 ml vody
80 g zakysané smetany
2 lžíce oleje
1 lžíce octa
2 lžičky soli
1 lžička kmínu
1 lžička chlebového koření
1 lžíce otrub (pokud nemáme tak dáme bramborovou kaši v prášku nebo pšeničné klíčky, případně ovesné vločky)
100 g žitné chlebové mouky
100 g pšeničné chlebové mouky
100 g pšeničné celozrnné plnohodnotné mouky
200 g liva mouky (pokud nemáme tak hladké mouky)
3 lžíce žitného kvásku (pokud nemáme, tak vynecháme a dáme o maličko více droždí)
1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí
1 lžička cukru


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Každý máme jiný kvásek, takže si musíme konzistenci těsta ohlídat, případně přidat trošku mouky. Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na díly (počet je dle toho jak chceme mít velké chlebánky, já z této dávky 8), každý díl propracujeme, utvoříme bulku, tu oválíme v žitné chlebové mouce, trošku zploštíme a přendáme na plech s pečící podložkou či papírem.
Hotové bulky přikryjeme utěrkou a necháme dokynout, kdy v půlce kynutí nožem nařízneme buď do mřížky, nebo kříže a necháme kynout dále.
Po dokynutí dáme do vyhřáté trouby péct, já pekla na 175°C horkovzduch. Případně pokud někdo chce, tak může před pečením pomašlovat vodou nebo bílkem a posypat semínky.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: tissue
chlebánky č.1470

foto: JarkaS
1470 chlebánky od Tallu

foto: Želka
1470.chlebánky od Tallu

foto: StreLenka
1470. chlebánky

foto: Kytik1
1470. Chlebánky od Tallu

foto: minja
1470.chlebánky od Tallu

foto: Želka
1470.

foto: zulan
1470 chlebánky od Tallu

Názory čtenářů

tissue 29.6. 20:41  

Nemám tak krásné nákroje,ještě mi navíc zlobilo pečení,ale i tak jsou výborné.

borovec 25.6. 23:01  

Líbí se mi nakrojení na čtverečky.borovec

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.