1465. bryndzové housky od Betyyna


foto: Betyyna
1465 Bryndzové housky

Autor: Betyyna
   Hodnocení: 7%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
200 ml mléka
2 lžíce kvásku (recept č. 98)
80 g rozpuštěného sádla
1 vejce
100 g bryndzy
100 g žitné chlebové tmavé mouky
150 g pšeničné celozrnné mouky
200 g pšeničné hladké mouky
1,5 lžičky soli
semínka podle chuti (použit neloupaný sezam)
1/4 čerstvého droždí + posypat špetkou cukru nebo 1 lžička sušeného droždí


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Každý máme kvásek jiný, a proto si musíme hustotu těsta sami během hnětení ohlídat!

Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále, umotáme housky, rohlíky a jiné (viz. postupy / klik), naskládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout pod utěrkou 30 - 40 minut.
Pak pomašlujeme vejcem, posypeme semínky a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 180°C / 15 - 20 minut.
Hotové pečivo ihned přendáme z plechu na mřížku.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: Betyyna
1465 bryndzové jako bagetky

foto: Želka
1465.

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.