1463. bagety od Želka


foto: Želka
Bagety 1463.

Autor: Želka
   Hodnocení: 30%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
200 ml vody
70 ml kyšky
7 lžic oleje
300 g hladké mouky
150 g pšeničné chlebové mouky
70 g žitné chlebové mouky
1 lžíce Maizeny nebo Gustinu (kukuřičný škrob)
2 lžičky soli
1 lžička cukru
30 g čerstvého nebo 3 lžičky sušeného droždí


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále, těsto se nelepí a nemusí se podsypávat, rozdělíme na 4 díly, a buď uválíme bagety, nebo je vytvarujeme:

z každého dílu vyválíme obdélník, delší strany přeložíme, jednu do dvou třetin, druhou přes to (je to jako váleček). Uprostřed uděláme rýhu a složíme napůl. Položíme švem dolů a trochu poválíme.

Naskládáme na bagetový plech nebo na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout. Před pečením pomašlujeme vejcem, můžeme ozdobit semínky a pečeme ve vyhřáté troubě při 180°C / 25 minut.
Hotové ihned přendáme z plechu mřížku.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: Anndy
1463.bagety

foto: Želka
1463.

foto: Želka
1463.

foto: Želka
1463.bagety

foto: budulinka2
1463. Bagety od Želka

Názory čtenářů

budulinka2 1.9. 14:28  

Ubrala jsem malinko droždí a přidala dvě PL kvásku. Těsto výýborné, nelepilo, taky jsem nemusela nic přidávat. Použila jsem domácí kefír

Anndy 21.6. 14:02  

Výborné těstíčko, dobře se s ním pracovalo. Těsto bylo akorát, ani jsem nedosypávala, ani nedolévala - i když záleží na hustotě kyšky. Děkuji za bezva recept.

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.