1459. hříšné párečky nebo cokoliv plněné od Tallu


foto: Tallu
1459.Hříšné párečky nebo cokoliv plněné

Autor: Tallu
   Hodnocení: 42%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
165 ml mléka
30 g rozpuštěného sádla
1/2 lžičky soli
1 lžička červeného grilovacího koření
100 g pizza mouky
150 g liva mouky
1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí + 1/2 lžičky cukru


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Těsto je výborné na cokoliv slaného plněného, po koření krásně voní a je lehce zbarvené,.
Pokud nemáme pizza a liva mouku, můžeme nahradit hladkou.
S těstem se dobře pracuje, nelepí a nemusí se podsypávat.

Těsto rozválíme na větší obdélník, který potřeme lehce dijonskou hořčicí, rádýlkem rozkrájíme na proužky. Párečky na obou stranách nařízneme do kříže, poté kolem párečku omotáme kousek anglické slaniny a následně kolem omotáme pruh těsta, hořčicí dovnitř.
Zamotané párečky přendáme na plech s pečící podložkou či papírem, necháme dokynout. Pomašlujeme vejcem s troškou mléka a pečeme ve vyhřáté troubě.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: Ivkalbc
1459.jako slané uzly

foto: Perutynka
1459. Párky v rohlíku podle Tallu

foto: Ivkalbc
1459. bez náplně :-)

foto: Anndy
1459.hříšné párečky, bulky a housky

Názory čtenářů

modrina 7.1. 9:23  

Dělala jsem neplněné jako houstičky - a velká spokojenost. Musela jsem malinko mouky přidat, s těstem se pak skvěle pracovalo, nebylo potřeba podsypávat. Vyfotit jsem nestihla. :)

Anndy 21.7. 12:16  

Z dvojité dávky, s párkem pouze 6 ks, zbytek bulky a housky.
Místo dijon hořčice obyčejná plnotučná.
Bulky jen oválené v hladké mouce a naříznuté před kynutím, housky a obalené párečky mašlované vejcem smíchaným s mlékem.
Po vytažení z trouby všechno super, ale jak to chladlo, párky se zcvrkli.

Ivkalbc 30.6. 19:36  

Úplně vynikající pečivo (i bez těch párků)!!!!

Perutynka 13.6. 16:11  

vynikající :-)
mouku jsem dala půl napůl obyč hladkou a žitnou, přidala jsem ke grilovacímu koření ještě sladkou papriku, těsto jsem na hořčici sypala sekanou cibulkou a čerstvou bazalkou a k párku jsem přidala plátek hermelínu.
Slaninu jsem neměla....
i tak to byla mňamka!

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.