1458. arašídové rohlíky od StreLenka


foto: StreLenka
1458. Arašídové rohlíky

Autor: StreLenka
   Hodnocení: 21%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
300 ml mléka
150 g arašídového másla s kousky
1 lžička cukru
1,5 lžičky soli
1/2 lžičky pepře
100 g strouhaného sýra (Niva + Eidam)
500 g hladké mouky
2,5 lžičky sušeného nebo 25 g čerstvého droždí


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), umotáme rohlíky, naskládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout pod utěrkou cca 20 minut.
Pak pomašlujeme vejcem nebo jen žloutkem, mlékem či vodou a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 180°C / 15 - 20 minut.
Hotové rohlíky ihned přendáme z plechu na mřížku.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře




foto postup I / klik


video postup / klik



foto: Betyyna
1458 arašídové od StreLenka

foto: Betyyna
1458 od StreLenka

foto: Ivkalbc
Arašídové rohlíky

foto: Hejenka
1458.arašídové rohlíky od StreLenka

foto: Ivkalbc
1458.arašídové rohlíky od StreLenka

Názory čtenářů

Ivkalbc 30.7. 19:48  

Dneska měly u nás premiéru, část mouky jsem nahradila plnohodnotnou a fakt super, těsto bylo nádherné!

Betyyna 14.6. 6:30  

Rohlíčky byly dobré i na druhý den, vůbec nebyly gumové!

Betyyna 12.6. 15:49  

Tyto rohlíčky jsou vynikající, těsto jsem vyklopila na dřevěný vál, abych mohla krájet nožem, a ani na dřevěný vál se nelepilo. Nahradila jsem 150g hladké mouky, dala jsem místo ní pšeničnou celozrnnou. Dávám 5 bodů a musím ještě přikoupit arašídové máslo, použila jsem taky to s kouskama arašídů.

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.