1455. kynutá kolečka od Želka


foto: Želka
1455.kysnuté kolieska

Autor: Želka
   Hodnocení: 35%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
150 ml vody
50 ml kyšky
5 lžic oleje
1 vejce
3 lžíce rumu
3 lžíce pomerančové šťávy
350 g hladké mouky
200 g polohrubé mouky
6 lžic cukru
2 lžíce vanilkového pudinku v prášku
25 g čerstvého nebo 2,5 lžičky sušeného droždí
1/2 lžičky soli


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Po vykynutí těsto propracujeme a rozválíme nejlépe na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat) na necelý 1 cm plát. Skleničkou o průměru asi 7 cm nebo pomocí tvořítka na koblihy vykrájíme kolečka, do kterých vykrájíme ještě menší (lze použít hrdlo PET lahve:-))
Necháme chvíli nakynout.
Smažíme nejlépe ve friťáku na nejvyšší stupeň.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: Želka
1455.

foto: Želka
1455.

foto: ROAN
č.1455

foto: Želka
1455.

foto: Želka
1455.

foto: Želka
1455.

Názory čtenářů

ROAN 6.7. 20:48  

S cestom sa krásne pracovalo a výsledkom boli vynikajúce kolieska!!

Anndy 7.6. 14:25  

finetta - je to v receptu: Smažíme nejlépe ve friťáku na nejvyšší stupeň.
Potírat netřeba, jen po usmažení můžeš zasypat moučkovým cukrem, případně typy na zdobení u receptu č. 482.donuts

finetta 7.6. 9:43  

a pak se to smaží nebo jen peče? a čím příp. potírat?

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.