1444. chléb z prapšenice od Tallu


foto: Tallu
1444.Chléb z prapšenice

Autor: Tallu
   Hodnocení: 22%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
350 ml syrovátky (voda + sušená)
2 lžíce oleje
1 lžíce octa
2 lžičky soli
1 lžička kmínu
1 lžička chlebového koření
2 lžíce bramborové kaše v prášku
200 g kamutové mouky
200 g pšeničné chlebové mouky
100 g žitné chlebové mouky
1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí
1 lžička cukru


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Chléb je výborný, uvnitř pružný, kůrka křupavá, tmavé zbarvení kůrky je díky kamutové mouce, která se také nazývá prapšenicí.

Jak na ošatkový chléb / klik


Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: Tallu
1345.hranický a 1444.kamutový z dvojčat

Názory čtenářů

uta 26.5. 20:07  

Špalda je nešlechtěná prastará odrůda pšenice, nazývaná těž prapšenice.
Co je to Špalda?
Špalda je prastarý nešlechtěný druh pšenice. Je výjimečná svým složením i zajímavou ořechovou chutí. Obsahuje vysoký podíl bílkovin (17 %), kvalitní tuk s vysokým obsahem nenasycených mastných kyselin (2,5 %), sacharidy (68 %), minerály (hořčík, vápník, draslík, fosfor, zinek) a vitamíny především skupiny B. Výrobky ze špaldy: celozrnná mouka, kernotto, bulgur...

O.K.K.O 26.5. 18:37  

Byla jsem se ptát, sice zatím jenom v jedné prodejně zdravé výživy,ale majitel, který dokonce dělá přednášky o zdravé výživě tuhle mouky nezná :-( koukala jsem.Bylo to v Karviné.zajedu do dalších obchodu a pak jedině přes internet.Chlebík vypadá tak skvělé :-)

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.