1425. kořenové celozrnné bagety od kvetka.tp


foto: kvetka.tp
1425. Kořenové celozrnné bagety

Autor: kvetka.tp
   Hodnocení: 72%   klikni pro ohodnoceni


Suroviny:
250 ml kvásku (recept č. 98)
250 ml vody
50 g změklého sádla
300 g mouky na domácí chléb
200 g pšeničné celozrnné mouky
10 g čerstvého nebo 1 lžička sušeného droždí
2 lžičky soli
1 lžička chlebového koření
mléko na pomašlování
žitná mouka a semínka na obalení


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále, rozdělíme na 2 díly, vytvarujeme jako bagetu (popis např. u receptu č. 611). Spodní stranu hodně oválíme v žitné mouce, vrchní pomašlujeme mlékem, překlopíme do připravených semínek a pořádně přimáčkneme.
Bagety přeneseme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem, kde je přetočíme a necháme dokynout cca 30 - 40 minut. Pečeme při 180°C / 25 minut.



Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: Tallu
1425.kořenové celozrnné bagety od kvetka.tp

foto: cinie
č.1425 kořenové bagety od kvetka.tp

foto: cinie
č.1425 kořenové bagety a č.1415 sádlové kaiserky od kvetka.tp

foto: zulan
1425 kořenové celozrnné bagety od kvetka.tp

foto: itty
kořenové bagety č.1425

foto: GeorgiaG
Kořenové celozrnné bagety od kvetka.tp recept 1425

foto: budulinka2
1425. kořenové bagety

foto: Kuchařík
1425.kořenové bagety

foto: tissue
kořenové celozrnné bagety č.1425

foto: Betyyna
1425 kořenové bagety od kvetka.tp

foto: Ivkalbc
1425. kořenové bagety

foto: danyy
1425.kořenové celozrnné bagety od kvetka.tp

foto: Aida01
Kořenové celozrnné bagety od Kvetka.tp

foto: babiMinka
podle č.1425-Kořenové celozrnné bagety od Kvetka

foto: kvetka.tp
Pšeničné kořenové bagetky

foto: Mystery.ous
1425 Kořenové celozrnné bagety

foto: itty
kořenové bagety č.1425

foto: StreLenka
1425 kořenové bagety

foto: GeorgiaG
Kořenové celozrnné bagety od Kvetka.tp recept 1425

foto: PavelX
1425.kořenové celozrnné bagety od kvetka.tp 02

foto: IvanaJ
kořenové celozrnné bagety 1425

foto: ojunka
1425.kořenové celozrnné bagety od kvetka.tp

foto: alus.s
1425.kořenové celozrnné bagety od kvetka.tp

foto: Hejenka
1425. kořenové celozrnné bagety od kvetka.tp.

foto: itty
Kořenové bagety 1425

Názory čtenářů

Hejenka 22.7. 21:19  

Výborné těsto, vynikající chuť! Určitě tyto bagetky budu dělat častěji.

majka.tři 3.2. 13:31  

Úžasné bagetky, už se těším na večeři :)

alus.s 19.12. 13:15  

mouku jsem namíchala jako Tallu, bagety po upečení vypadaly nádherně, ale po rozkrojení byly uvnitř jakoby mazlavé, nenadýchané. Pekla jsem 30 min, asi to bylo málo :-(

Anndy 18.8. 16:25  

jarmule - kvásek nutný není, ale bez něj to není ono. Sušený nám nechutná

jarmule 18.8. 11:50  

Zdravím všechny pekaře a pekařky :-) prosím, chtěla bych se zeptat, je kvásek do tohoto receptu nutný? Šlo by tyhle bagety upéct i bez něj nebo by stačil i kvásek sušený co se prodává? Díky za případné rady.

GeorgiaG 22.10. 13:41  

Jsou opravdu vynikajcí ! Tentokrát jsem část mouky na domácí chléb nahradila hladkou chlebovou - asi 70g a přidala jsem 1 lžíci sušené syrovátky. A nechala asi o 20 minut déle kynout v pekárně.

Betyyna 1.5. 19:03  

Vynikající, namísto mouky na domácí chléb jsem namíchala žitnou tmavou chlebovou a pšeničnou tmavou chlebovou, těsto krásně vykynulo, vůbec nelepilo, bagety jsou nadýchané a výborné!

ka69 1.5. 7:14  

Jsou výborné,doporučuji!!!

zulan 27.4. 11:04  

Tak jsem je taky zkusila.Těsto perfektní a ta chuť!Doporučuji vyzkoušet!!!!

cinie 24.4. 8:32  

vynikající.....doporučuji všem vyzkoušet.....fakt mňam

Tallu 18.4. 15:33  

jinak neměla jsem směs mouky na domácí chléb, tak jsem si těch 300g namíchala vždy po 100g z žitné chlebové tmavé, pšeničné chlebové tmavé, liva mouky.

Tallu 18.4. 14:11  

výborné, celá rodina byla spokojená a máme moc rádi zdravé pečivo, tmavé, semínka, prostě mňam

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.