1422. bryndzové pagáčiky od cejen


foto: cejen
Bryndzové pagáčiky č.1422

Autor: cejen
   Hodnocení: 58%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
250 g uvařených nastrouhaných brambor
180 g bryndzy
1 vejce
250 ml bílého jogurtu
150 ml oleje
700 g polohrubé mouky
35 g čerstvého nebo 3,5 lžičky sušeného droždí
2 lžičky soli
1 lžička Vegety
1 lžička cukru


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Po vykynutí těsto propracujeme, rozválíme, poskládáme jako obálku a necháme 10 minut odpočívat. Potom znovu rozválíme a zase poskládáme a necháme opět 10 minut odpočívat. Nakonec vyválíme na silnější plát, vykrajujeme pagáčky (kolečka) a skládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout pod utěrkou 30 - 40 minut.
Pomašlujeme vejcem, posypeme dle chuti (celý kmín, hrubá sůl, sezam,….) a pečeme ve vyhřáté troubě.
Hotové pagáčky ihned přendáme z plechu na mřížku.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: Želka
1422.bryndzové pagáčiky od cejen

foto: nera
1422 trochu jinak

Názory čtenářů

Želka 20.6. 13:02  

Vynikajúce!

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.