1421. bramborové žitánky od kvetka.tp


foto: kvetka.tp
1421. bramborové žitánky

Autor: kvetka.tp
   Hodnocení: 16%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
150 ml vody
100 ml kvásku (recept č. 98)
2 lžíce oleje
200 g vařených strouhaných brambor
200 g žitné chlebové mouky
60 g směsi na ciabatta
160 - 180 g žitné celozrnné (necháme si stranou asi půl odměrky mouky, kterou dosypáváme při míchání těsta, záleží na typu brambor)
2 lžičky soli
10 g čerstvého nebo 1 lžička sušeného droždí
4 lžíce slunečnice


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Těsto je po vykynutí lepivější, takže při dalším zpracování podsypáváme.
Po vykynutí těsto propracujeme, vytvarujeme kulaté nebo oválné bulky, oválíme v žitné chlebové mouce a naskládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem. Necháme kynout pod utěrkou 30 - 40 minut.
Po nakynutí nařízneme v půlce ostrým nožem a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 180°C / 15 - 20 minut.
Hotové žitánky ihned přendáme z plechu na mřížku.



Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: ddidi
č.1421 bramborové žitánky od kvetka.tp

foto: Tallu
1421.bramborové žitánky od kvetka.tp

foto: tissue
bramborové žitánky 1421

foto: osma
č.1421 od Kvetka.tp

Názory čtenářů

Iivetata 27.3. 12:59  

mě se nepovedly,měla jsem je tuhé,asi jsem někde udělala chybu

Tallu 25.3. 15:53  

dneska jsem je vyzkoušela a jsou výborné a voní božsky, moc doporučuji a díky za další super receptík.

ddidi 24.3. 21:00  

Včera jem je pekla, jsou moc dobré.S těstem se pracovalo bez problémů.Děkuji kvetce.tp za bezva recept.

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.