Dáma.cz |Trendy|Láska a vztahy|Zdraví|Celebrity|ABC Zahrady a Bydlení|Hubnutí|Astrologie|Diskuse|Poradny|Foto|Blogy |Hry|bazárek
Autor: amalinka11
Hodnocení: 7%
Suroviny:
250 ml vývaru z uzeného
2 vejce
1 lžíce změklého sádla
sůl dle chuti
500 g polohrubé mouky
1/4 čerstvého nebo 1 lžička sušeného droždí
na zabalení
klobásky na zapékání nebo uzené maso
Nastavení pekárny: Program Těsto
Postup:
Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), rozdělíme na 10 - 12 dílů. Postupně rozdělíme do oválu, na každý dáme klobásku a smotáme do tvaru rohlíku - zabalíme.
Naskládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem.
Těsto můžeme rozdělit na dvě poloviny, jednu rozválet do pekáčku, na to naskládáme uzené, klobásky a přikryjeme druhou polovinou těsta.
Necháme chvíli nakynout, pomašlujeme žloutkem smíchaný s mlékem nebo zbytkem vývaru a pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova.