1418. obyčejné rohlíky od ojunka


foto: ojunka
1418. Obyčejné rohlíky

Autor: ojunka
   Hodnocení: 51%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
300 ml vody
1,5 lžičky soli
2 lžíce sušené syrovátky
1 lžíce kukuřičného škrobu (Maizena, Gustin, RUF)
50 ml oleje
400 g hladké mouky
130 g polohrubé
1/2 čerstvého nebo 2 lžičky sušeného droždí
špetka cukru na čerstvé droždí


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), rozdělíme a vytvarujeme stejné bochánky, které necháme 15 - 20 minutek kynout.
Propracujeme a umotáme rohlíky, naskládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout pod utěrkou 30 - 40 minut.
Pak pomašlujeme mlékem a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 180°C / 15 - 20 minut.
Hotové rohlíky ihned přendáme z plechu na mřížku.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře




foto postup I / klik


video postup / klik



foto: Želka
1418.obyčejné rohlíky od ojunka

foto: hekute
1418.obyčejné rohlíky od ojunka

foto: ojunka
1418. obyčejné rohlíky

foto: ojunka
1418. obyčejné rohlíky

foto: Anndy
1418.housky

foto: tissue
housky dle receptu č.1418

foto: hramhram
1418. rohlíky

foto: danyy
1418.obyčejné rohlíky od ojunka

foto: StreLenka
1418 obyčejné rohlíky

foto: JarkaS
1418.obyčejné rohlíky od ojunka

foto: JarkaS
1418.obyčejné rohlíky od ojunka

foto: ojunka
1418. obyčejné rohlíky jako veky

foto: ojunka
1418.obyčejné rohlíky

foto: ojunka
1418.obyčejné rohlíky

foto: olahr
1418 obyčejné rohlíky od ojunka

Názory čtenářů

DAKINKA23 1.4. 21:44  

Upekla jsem a s těstem se pracovalo velmi dobře ,jen i když ksem měla podle rad vespod plynové trouby alobal a pekáček s vodou a mřížku od středu výš tak i tak byly konce rohlíků tvrdší .Vevnitř byly super.děkuji

janina 4.7. 10:57  

Díky Andy, zkusím to...

Anndy 4.7. 9:41  

janina - do trouby dej kastrůlek s vodou a peč na vyšší stupeň a kratší dobu (cca 180°C / cca 15 - 20 min), aby se nevysušovali. Ihned po upečení přendej z plechu na mřížku.

janina 4.7. 7:39  

mám velký problém, ať mašluji mlékem, nebo vejce s mlékem, stále mám povrch rohlíků tvrdý. Nevíš, kde dělám chybu? Díky za odpověď

Demoniaque 3.5. 16:54  

výborné rohlíky!!!

alamax 7.7. 14:11  

Taky jsem vyzkoušela, i když bez syrovátky, byly senzační

tissue 22.6. 7:26  

udělala jsem jako housky,těsto bylo akorát,nic jsem nemusela dosypávat,dobře se s ním pracovalo a chutná dobře...mám ho,ale bez syrovátky,neměla jsem jí.

Anndy 15.6. 11:31  

umotala jsem housky, některé prameny jsem oválela ve směsi semínek, jiné celé posypala mákem. Mašlovala jsem žloutkem smíchaný s mlékem.
Výborné.

Želka 14.3. 21:40  

Výborné.

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.