1405. kváskový chléb s podmáslím od Tchibo - téměř celokváskový


foto: Tchibo
Kváskový chléb s podmaslím

Autor: Tchibo
   Hodnocení: 5%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
150 ml vody
100 ml podmáslí
2 lžíce oleje
1 lžíce soli
1 lžíce kmínu
1 lžíce lnu
2 lžíce slunečnice
pár semínek drceného fenyklu
1 lžíce medu
100 g pšeničné celozrnné mouky
100 g žitné celozrnné mouky
300 g pšeničné chlebové mouky (mouky na domácí chléb)
1/2 lžičky sušeného nebo kousek čerstvého droždí (pokud nemáme dobře vyzrálý kvásek)
250 ml vyzrálého kvásku (recept č. 98)


Nastavení pekárny: Program Těsto, pak Pečení


Postup:
Droždí přidejte jenom v případě, že nemáte dobře vyzrálý kvásek, nebo chcete zkrátit dobu kynutí chleba.
Pozor na hustotu těsta závislou na hustotě kvásku, je potřeba hlídat při hnětení, popřípadě přidat vodu, nebo trochu mouky.
Chleba je potřeba nechat pořádně vykynout. Přerušte program po skončení fáze kynutí, nechte chléb pořádně vykynout a pak zvolte program Pečení.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře




Názory čtenářů

Safirra 27.4. 20:02  

Po přípravě těsta jsem nechala kynout v pekárně ještě 2 hodiny, než jsem ho upekla. Pěkně nakynul :-) Chléb nám chutnal, máme rádi "semínkové". Určitě ho zase upeču.

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.