1402. křehký rýžový chlebík od kolobezka1.


foto: kolobezka1.
1402. Křehký rýžový chlebík

Autor: kolobezka1.
   Hodnocení: 0%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
180 g sójové syrovátky nebo rýžového mléka
2 lžíce medu
1 lžíce másla
150 g vařené rýže (i celozrnné, klidně rozvařené)
150 g bílé mouky
150 g celozrnné mouky (pšeničné nebo špaldové)
5 g čerstvého droždí
1 lžička soli


Nastavení pekárny:


Postup:
Recept vychází z knížky Dana Leparda: Dan Lepard: The Handmade Loaf, ale je upraven.
Nádherně křehký, nadýchaný. Výborný je opečený a doporučuji spíš s nějakou neutrální nebo sladčí přílohou.

Pekla jsem ve skleněné chlebíčkové formě 25 minut / 210°C s párou, 15 minut / 190°C bez páry a pak ještě 10 minut vyndané z formy.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: kolobezka1.
1402. Křehký rýžový chlebík

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.