Dáma.cz |Trendy|Láska a vztahy|Zdraví|Celebrity|ABC Zahrady a Bydlení|Hubnutí|Astrologie|Diskuse|Poradny|Foto|Blogy |Hry|bazárek
Autor: kolobezka1.
Hodnocení: 0%
Suroviny:
180 g sójové syrovátky nebo rýžového mléka
2 lžíce medu
1 lžíce másla
150 g vařené rýže (i celozrnné, klidně rozvařené)
150 g bílé mouky
150 g celozrnné mouky (pšeničné nebo špaldové)
5 g čerstvého droždí
1 lžička soli
Nastavení pekárny:
Postup:
Recept vychází z knížky Dana Leparda: Dan Lepard: The Handmade Loaf, ale je upraven.
Nádherně křehký, nadýchaný. Výborný je opečený a doporučuji spíš s nějakou neutrální nebo sladčí přílohou.
Pekla jsem ve skleněné chlebíčkové formě 25 minut / 210°C s párou, 15 minut / 190°C bez páry a pak ještě 10 minut vyndané z formy.