1401. obrovský bramborový chléb od kolobezka1. - celokváskový


foto: kolobezka1.
1401. Obrovský bramborový chléb

Autor: kolobezka1.
   Hodnocení: 14%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
250 g aktivního kvásku (hydratace 80%, tj. cca 140 g mouky a 110 g vody)
300 g vody
1 lžíce medu
75 g syrových, jemně strouhaných brambor (pokud máte ověřený zdroj, tak klidně neloupaných)
250 g pšeničné celozrnné jemné mouky
250 g bílé "strong" z Tesca
1 lžička soli


Nastavení pekárny:


Postup:
Recept je upravený z knihy Handmade Loaf od Dana Leparda.
Vše, kromě soli, smícháme ručně.
30 minut autolýza, pak roztáhnout, posypat solí, minutku technikou French Fold nebo zde zpracovat, 30 minut odpočívat, přeložit do obálky (Stretch and Fold ), pak zase 30 minut odpočívat a "SaF" (toto celkem 4 x) a nechat ještě 1 - 2 hodiny kynout až je těsto plné bublin.
Pak přendat do ošatky (doporučuji velikost tak 1,5 kg) a necháme 3 - 4 hodiny kynout.
Péct 15 min / 230°C s párou a 45 minut / 200 - 180°C bez páry.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: kolobezka1.
1401. Obrovský bramborový chléb na řezu

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.