1382. pivní chleba s pikantní klobásou od Baruše


foto: Baruše
Pivní chleba s pikantní klobáskou č.1382

Autor: Baruše
   Hodnocení: 19%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
300 ml piva
2 lžíce oleje
80 - 100 g mleté ostré suché klobásy (např. Dračí)
250 g hladké mouky
125 g žitné chlebové mouky
125 g pšeničné celozrnné hrubé mouky
4 lžíce bramborové kaše v prášku
2 lžičky soli
2 lžičky drceného kmínu
cca 100 ml kvásku (recept č. 98)
15 g čerstvého nebo 1,5 lžičky sušeného droždí


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Každý máme kvásek jiný, a proto si musíme hustotu těsta sami během hnětení ohlídat!

jak na pečení chleba v římském hrnci


Chléb je krásně provoněný, klobáska je cítit, tak na pomazání marmeládou se tenhle chleba nehodí, krásně křupavá kůrka.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: Baruše
Pivní chleba s pikantní klobáskou č.1382

foto: Hejenka
1382.pivní chleba s pikantní klobásou od Baruše

Názory čtenářů

Hejenka 2.9. 18:32  

Krásně kynoucí a chuťově vynikající chleba. Až jsem klobásu přidala, tak jsem zjistila, že měla být pomletá. Já ji dala nakrájenou na malé kostičky a vůbec to nevadilo. Naopak, byla v něm i vidět.

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.