0925. žitné rohlíky od iv@

Autor: iv@
   Hodnocení: 51%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
1.fáze:
100 ml vody
2 lžičky cukru
170 g hladké mouky
14 g čerstvého droždí
1 vejce
program Těsto
necháme projít až do konce, pak přidáme:
2. fáze:
30 ml oleje
150 ml vody
220 g žitné chlebové mouky
100 g hladké mouky
1,5 lžičky soli
1 lžíce sušené bramborové kaše v prášku nebo bramboráku v prášku
1 lžíce lněného semínka
2 lžíce dýňového semínka


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Nyní necháme pouze umíchat, těsto nekyne!
Hned potom uložíme těsto v zakryté míse přes noc do lednice. Ráno (nebo dopoledne) vyndáme (už je nakynuté), rozdělíme na 6 - 8 bochánků, trošinku podsypáváme jen tak, aby se těsto nelepilo.
Z každého jsem umotáme rohlíky (postup u receptu č. 80), dám na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme necelou 1h pod utěrkou kynout. Pak pomašlujeme vejcem. Troubu vyhřejeme na 200°C, stáhneme na 180°C a pečeme cca 20 minut.


foto: osma
kaiserky z Liva múky

foto: ddidi
0.925 Žitné rohlíky

foto: hekute
925-žitné rohlíky

foto: Ivkalbc
925. žitné rohlíky

foto: GeorgiaG
Žitné rohlíky od Iv@ recept 0925

foto: ivulka6
č. 925 ako bagety

foto: modrina
0925 Žitné rohlíky od iv@

foto: hekute
925 -žitné rohlíky od Iv@

foto: Tallu
0925.žitné rohlíky od iv@

foto: osma
925 žitné rohlíky od Iv@

foto: Alena1167
925. žitné rohlíky

foto: modrina
0925 Žitné rohlíky od iv@ jako housky

foto: alus.s
0925. žitné rohlíky od iv@

foto: hekute
925 -žitné rohlíky od Iv@

foto: Kirri
č.1345 hranický chleba a č.0925 žitné rohlíky od Iv@

foto: tissue
žitné rohlíky č. 0925

Názory čtenářů

alus.s 16.1. 16:32  

pekla jsem poprvé, super těsto, ani jsem nemusela podsypávat. Místo 220g žitné jsem dala 110g žitné a 110g liva mouky, 110 ml vody a 2 pol. lžíce kvásku. Motala jsem jako pletenky, jen jsem neměla na potření vejce tak jsem použila slanou vodu. Housky jsou nadýchané, měkoučké. Výborný recept.

modrina 11.1. 15:21  

Opět musím konstatovat, že tenhle recept je úžasný, pečivo je prostě skvostné! Tentokrát se mi nechtělo motat rohlíky, navíc se mi těsto trošku lepilo, pletýnky jsem měla hned - a opět jsme unešeni. Moc děkuju za skvělý recept!

hekute 15.3. 10:49  

Vážení přátelé - ANO- naprosto vynikající recept, pekla jsem je také už několikrát - jsou výborné...Příště zkusím recept malinko obměnit - podle Osmy..Jsou ale opravdu - FANTASTICKÉ

Tallu 28.2. 9:19  

fantazie, chutnají úžasně, s těstem se super pracuje a vůbec nebylo potřeba podsypávat, perfektní k snídani - večer zadělat, ráno umotat a upéct

modrina 10.2. 12:32  

Místo sušené bramborové kaše jsem dala nastrouhaný vařený brambor, jinak přesně podle receptu. Jsou naprosto fantastické!!

Reiki 22.1. 13:25  

Vynikající rohlíčky, už jsem pekla dvakrát.Máme rádi tmavé a křupavé!Díky za recept!

ddidi 14.1. 0:00  

Jsou fakt super, s těstem se nádherně pracuje.Budou mé nejoblíbenější. Také moc děkuji za perfektní recept.

osma 12.1. 21:25  

Dneska som skúsila tento výborny receptík urobiť z inej múky,použila som Liva múku namiesto ražnej,pridala som do druhej fáze 4PL kvásku a špaldové otruby 2PL.Zemiakovú kašu nedávam nikdy,ale namiesto toho pridávam uvarený strúhaný zemiak,ja som už tým známa :-)Dúfam,že sa autorka receptu nebude hnevať.Ale receptík je tak výborný,že som to musela vyskúšať. A ako píše Shineon,vyhovuje mi tiež,že večer pipravím cesto a ráno je krásne nakysnuté a to ho dávam do chladnej špajze.Ešte raz díky,Iv@.

osma 10.1. 20:47  

Výborný receptík,cesto nemá chybu,mám v obľúbených.Budem robiť často. Díky za recept.

shineon 10.1. 20:43  

dělala jsem prvně, ale jsem nadšená, dělalo se mi s těstem krásně, ani podsypávat jsem nemusela....
A to, že se těsto dělá jeden den a druhý den peče, mi vyhovuje, když chodím do práce

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.