Dáma.cz |Trendy|Láska a vztahy|Zdraví|Celebrity|ABC Zahrady a Bydlení|Hubnutí|Astrologie|Diskuse|Poradny|Foto|Blogy |Hry|bazárek
Autor: iv@
Hodnocení: 100%
Suroviny:
460 ml vody
2 - 3 lžičky soli
2 lžičky cukru
2 lžičky oleje
3 lžičky kmínu
3 lžíce bramborákového těsta v prášku
120 g hustého kvásku (recept č. 98 nebo č. 627) (cca 2 lžíce)
530 g hladké mouky
100 g žitné chlebové mouky
10 - 14 g čerstvého nebo 1 - 1,5 lžičky sušeného droždí
Nastavení pekárny: Program Základní / stupeň propečení kůrky Střední / velikost Velký
Postup:
Těsto je dost řídké, proto není vhodné do ošatky. Ale třeba právě proto je chlebík nadýchaný, lehounký, pružný a se spoustou pórů, výborný i druhý den. Bramborák chleba nádherně ovoní, ale zas ne natolik výrazně, aby se nedal jíst i třeba s marmeládou....
Chleba opravdu nádherně vysoko vykyne, proto ty z vás, které mají menší obsah formy, musíte množství surovin úměrně snížit.
Vhodný pro velké pekárny (např. Moulinex XXL, Eta Harmony…)
haicle 20.11. 19:28
Tento chleba jsem dnes pekla podruhé,protože je neskutečně dobrý a vím,že jej budu péct hodně často,píše se,že není vhodný do ošatky,ale já jej tak peču a je úplně v pohodě.Díky moc za tento recept!
Yennifera 20.5. 14:33
Pekárnu mám týden, dělala jsem už čtyři různé recepty, ale tento naprosto vede. Pekla jsem ho v pátek dopoledne a teď - v neděle odpoledne - je stále nádherně čerstvý, jako bych ho vytáhla před chvílí z trouby. Teda byl, dojedla jsem poslední kousek. Jen místo bramborákového těsta jsem použila bramborovou kaši v prášku a jemnou vůni podpořila sušeným česnekem a majoránkou. Není to výrazné, jen to mírně tu chuť doladí. Zítra ráno ho zkusím s osmaženou cibulkou ;-)
Hanka+L+A+V 25.2. 8:19
Výbornej chlebíček!!! Pekla jsem v římáku a fakt naprostá spokojenost!!! Určitě budu péct často!
Díky za recept.
alus.s 3.2. 18:45
tak to je tedy chleba obr, dala jsem 450 ml vody, 2 lžičky soli, jednu cukru, 1,5 lžičky droždí a dosypávala 6 vrch. lžic hl. mouky a jednu žitné. Asi mám řidší kvásek. Chleba je krásně nadýchaný, voňavý a má 1450g. Super recept !
shineon 8.1. 13:40
Můžu se zeptat, proč tu nejsou žádné fotky? pokud vím, je to jeden z nejoblíbenějších receptů, dokonce vyhrál anketu, a je tu hodnocení 0?