1365. bagety od Anndy


foto: Anndy
1365.bagety

Autor: Anndy
   Hodnocení: 10%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
270 ml mléka
35 g změklého sádla
3 lžíce sušené syrovátky
3 lžičky soli
1 lžíce kukuřičného škrobu
150 g polohrubé mouky
350 g hladké mouky
1/4 čerstvého nebo 1 lžička sušeného droždí
1 lžička cukru


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), rozdělíme na 4 díly, z každého uválíme dlouhou, úzkou bagetu, dáme na bagetový plech a necháme dostatečně (minimálně 30 minut) vykynout.
Pak nařízneme (doporučujeme keramický nůž, udělá krásné zářezy, aniž by porušil nakynutí) a pomašlujeme žloutkem smíchaným s mlékem.
Dáme do rozehřáté trouby. Bagetový plech můžeme dát přímo na rošt v troubě anebo podložíme klasickým plechem.
Pečeme při cca 180°C / asi 18 minut.
Po upečení bagety ihned přendáme z plechu na mřížku.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: GeorgiaG
Bagety od Anndy recept 1365

foto: Želka
1365.bagety od Anndy

foto: hekute
1365 - bagety od Anndy

Názory čtenářů

hekute 26.5. 18:01  

Výýýborné - do těsta jsem dala celkem 3dcl mléka...a taky pouze jen 1 lžičku / mírně navršenou / soli. Ty tři lžičky v receptu mi přišly dost...Těsto je výborné, neposypávala jsem vůbec při vyvalování, pekla jsem cca10 min.na 200 st.C a pak zmírnila na 180, pekly se asi 30 minut..Dávám hvězdičky...****

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.