Slané domácí preclíky

Autor: Uursik - další recepty
   Hodnocení: 0%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
500 g polohrubé mouky
100 g margarinu
10 g droždí
2 dcl mléka
2 vejce
špetka cukru
špetka soli

Slaná poleva:
1 bílek
7 lžiček soli
polohrubá mouka

na potírání 1 žloutek


Nastavení pekárny:


Postup:
Z mléka, droždí a špetky cukru připravíme kvásek. Pak zpracujeme s moukou, margarinem, vejcem a solí na hladké těsto. Necháme kynout na teplém místě asi hodinu.
Potom na desce vytvarujeme válec, který pokrájíme na stejné dílky. Z nich vyválíme asi 20 cm dlouhé a 0,5 cm tlusté válečky.
Upleteme preclíky, pokládáme na pomastěný plech. Potíráme rozšlehaným žloutkem.
Preclíky upečeme jen zpola. Z bílku, soli a mouky vymícháme hustější polevu, kterou jich potřeme a až potom dopečeme.

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.