0504. kynutá bábovka


foto: Anndy
504.kynutá bábovka
Anonym
   Hodnocení: 5%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
260 ml vlažného mléka
1 lžíce rumu
trochu aroma
2 žloutky
špetka soli
100 g krystalového cukru
1 vanilkový cukr
120 g Hery nebo másla
500 g polohrubé mouky
25 g čerstvého nebo 2 lžičky sušeného droždí


Nastavení pekárny:


Postup:
Necháme míchat cca 15 minut na Program Dort / Moučník (pečení s práškem do pečiva - těsto nekyne!) nebo Rychlý. Těsto je řídké, ale nedosypáváme. Těsto dáme do vymazané a hrubou moukou vysypané větší bábovkové formy, přikryjeme utěrkou a necháme zhruba 1 hodinu kynout. Pak vložíme do předehřáté trouby a po 10 minutách zmírníme a zvolna dopečeme, celkově asi 40 - 45 minut.

nádivka od Helza:
125 g Hery (Stelly, másla)
2 žloutky
100 - 150 g krystalového cukru
2 vrchovaté lžíce kakaa (nejlépe holandského typu)
smícháme a přidáme
1/2 hrnku strouhanky a
1/2 hrnku drcených piškotů
zkropeno podle chuti rumem, kávou, či mlékem
citronová kůra
citronová šťáva
sníh ze 2 bílků

Hustá má být tak, aby šla dobře zpracovat, naředit případně rumem.
Protože potřebujeme s těstem pracovat, dáme při hnětení méně mléka. Vykynuté těsto rozválíme na obdélník, na ten položíme váleček nádivky a přeložíme. Stočíme do kruhu a vložím do formy vymazané Herou.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře




Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.