1021. chléb s křupavou kůrkou od alikvap


foto: alikvap
1021 chléb s křupavou kůrkou

Autor: alikvap
   Hodnocení: 48%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
250 ml piva
50 ml vody
2 lžičky soli
1 lžíce kmínu
1 lžíce oleje
1 lžička octa
1 lžíce bramborové kaše v prášku
250 g hladké mouky
130 g pšeničné celozrnné jemné mouky
130 g žitné chlebové mouky
150 ml kvásku (recept č. 98)
15 g čerstvého nebo 1,5 lžičky sušeného droždí


Nastavení pekárny: Program Základní / stupeň propečení kůrky Střední / velikost Střední


Postup:
Před koncem kynutí program přerušíme, těsto vyklopíme na pomoučněný vál, vytvarujeme bochník a dáme kynout do ošatky na asi tak 45 minut.
Nemašlujeme, pečeme v troubě s kastrůlkem s vodou - 15 minut při 230°C,pak snížime na 150°C a ještě asi 25 minut dopékáme.

Jak na ošatkový chléb / klik


Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: Baruše
Chléb s křupavou kůrkou od alikvap č.1021

foto: Zdendax
1021.chléb s křupavou kůrkou od alikvap

foto: alus.s
1021.chléb s křupavou kůrkou od alikvap

foto: budulinka2
1021. Chléb s křupavou kůrkou od alikvap

foto: budulinka2
1021. Chléb s křupavou kůrkou

foto: Anndy
1021.chléb s křupavu kůrkou

foto: ddidi
č.1021 chléb s křupavou kůrkou od alikvap

foto: blizenec
Rp.1021 - chléb s křupavou kůrkou od alikvap

foto: Želka
1021.chléb s křupavou kůrkou od alikvap

foto: minja
recept č.1021 chléb s křupavou kůrkou od alikvap

foto: minja
č.1021chléb s křupavou kůrkou

foto: budulinka2
1021. Chléb s křupavou kůrkou od Alikvap

foto: Hanka+Lucka_8/04+Anežka_6
1021. chléb s křupavou kůrkou od alikvap

Názory čtenářů

budulinka2 30.6. 11:24  

Po čase jsem zase upekla a opět skvělý. Nic jsem nemusela přidávat, recept je vychytaný.Rodina mi ho moc pochválila. Díky Ali za receptík.

Tallu 19.5. 22:08  

výborný

blizenec 1.5. 10:37  

Moc dobrý chlebíček,také jsem ho nijak neupravovala... :oD

Anndy 15.3. 20:15  

trochu zápasím s mojí novou troubou, ale chlebík je výborný!

budulinka2 10.3. 19:22  

Děkuji autorce za vynikající recept. Neměla jsem doma bramborovou kaši, tak jsem dala lžíci bramboráku v prášku a chleba byl úžasný. Kůrčička opravdu křupavá a střídka nádherně nadýchaná. Dnes jsem pekla v pekárně a příště ještě vyzkouším ošatkový. Řadím ho mezi oblíbené.

alus.s 16.2. 17:25  

také jsem pekla v ŘH, jako vždy mi chlebík prasknul. Měla jsem řidší kvásek, proto jsem nedala vodu, jen pivo a ještě jsem dosypávala lžíci hl. mouky. Chleba je výborné chuti. Doporučuji.

Baruše 24.1. 13:30  

nic jsem nepřidávala, ani neubírala, pekla v ŘH a chleba je opravdu výborný. díky za recept!

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.