0823. tmavé pečivo od ojunka


foto: ojunka
823.Tmavé pečivo

Autor: ojunka
   Hodnocení: 10%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
300 ml vařené melty
6 vrchovatých lžic vyzrálého kvásku (recept č. 98)
2 lžičky soli
250 g žitné chlebové tmavé mouky
350 g hladké mouky
2 lžíce oleje
2 lžíce bramboráku v prášku
1/4 čerstvého nebo 1 lžička sušeného droždí
2 lžičky drceného kmínu
semínka podle chuti


Nastavení pekárny:


Postup:
Pokud nemáme kvásek dost vyzrálý, dáme 1/2 čerstvého nebo 2 lžičky sušeného droždí.

Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále, těsto se nelepí a nemusí se podsypávat, umotáme housky (viz. postupy / klik), rohlíky (postup u receptu č. 80) a jiné, naskládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout pod utěrkou 30 - 40 minut. Pak pomašlujeme mlékem smíchaným s trochou oleje, můžeme posypat semínky nebo hrubou solí a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 180°C / 15 - 20 minut.
Hotové pečivo ihned přendáme z plechu na mřížku.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: ojunka
823.tmavé pečivo

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.