0724. bagety z výpeku od Anndy


foto: Anndy
724.bagety z výpeku

Autor: Anndy
   Hodnocení: 19%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
190 ml kuřecího výpeku (ale i z jiného pečení)
150 ml vody
2 lžičky soli
2 lžíce lněného semínka
500 g pšeničné hladké mouky
1/4 čerstvého nebo 1 lžička sušeného droždí
1 lžička cukru na čerstvé droždí
1 lžíce restované cibule


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Hustotu těsta si musíme sami ohlídat, každý jsme použili jinak "mastný" výpek. Tekutin (výpek + voda) by mělo být celkem 340 - 350 ml.
Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), rozdělíme na 4 díly, z každého uválíme dlouhou, úzkou bagetu, dáme na bagetový plech a necháme dostatečně (minimálně 30 minut) vykynout.
Pak nařízneme (doporučujeme keramický nůž, udělá krásné zářezy, aniž by porušil nakynutí) a pomašlujeme žloutkem smíchaným s mlékem.
Dáme do rozehřáté trouby. Bagetový plech můžeme dát přímo na rošt v troubě anebo podložíme klasickým plechem.
Pečeme při cca 180°C / asi 18 minut.
Po upečení bagety ihned přendáme z plechu na mřížku.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: Hejenka
724. bagety z výpeku od Anndy

foto: Vlasta35
0724. bagety z výpeku od Anndy

foto: joja17
0724-Bagety z výpeku od Anndy

Názory čtenářů

Hejenka 29.6. 16:07  

Výborné těsto, dobře se s ním pracovalo. Při pečení se kuchyní linula vůně výpeku. (Měla jsem z kuřecího masa.) Z tohoto množství jsem měla 5 bagetek, každá po 202 g.

Ringana 13.2. 12:08  

vypadají pěkně, určitě vyzkouším

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.